|| ||

Is jouw woord heilig?

Roestvrij Taal 30 mei 2018

Is jouw woord heilig?

Achter Roestvrij Taal schuilt een team van professionals. Taalexperts die het ene moment intensief met elkaar samenwerken, en vervolgens urenlang in stilte aan eigen teksten schrijven. Wat hen bindt is de liefde voor mooie, roestvrije taal. En die liefde zit diep, ook bij onze nieuwe collega Tjanne. Lees hoe zij haar eerste anderhalve maand bij ons heeft ervaren. 

Als zzp’er heb ik de afgelopen jaren voornamelijk alleen gewerkt. Ik was de expert die werd ingehuurd, dus als het om teksten of communicatie ging, was mijn woord heilig.

Toen ik me dat realiseerde, gingen de alarmbellen rinkelen. Want als iets heilig wordt, ligt gevaar op de loer. Ik miste reflectie, feedback en op een bepaalde manier ook inspiratie. Dus wist ik al snel: ik wil weer collega’s! Taalpuristen zoals ik. Liefhebbers van het Nederlandse woord. Zinkunstenaars, woordacrobaten, geef ons schrijvers maar een naam. Ik miste de feedback, de terugkoppeling, het overleggen en – eerlijk is eerlijk – ook het leren en vooruitgaan. 

Bij Roestvrij Taal heb ik gevonden wat ik zocht. Sinds anderhalve maand werk ik hier elke dag met acht pro’s. We zijn samen bezig met taal. Met het schrijven van vacatures, het opstellen van nieuwsbrieven, het redigeren van brochureteksten of het verbeteren van de vindbaarheid van websites. Teksten van Roestvrij Taal verrassen. En kwaliteit is de standaard. Het is heerlijk om weer met anderen over teksten te sparren. Om een bijzondere invalshoek te zoeken, om de juiste woorden te formuleren, om verrassend en niet standaard te zijn. Wat heb ik de interactie met vakgenoten gemist! 

En wat leer ik weer veel. Juist omdat ik nu met anderen werk. Andere teksten zie, andere ideeën hoor, andere werkwijzen leer. En het voelt goed om soms ineens heel onzeker te worden of een verbeterde tekst terug te krijgen. Het maakt me scherper dan ooit.

Ik kan het iedereen aanraden. Denk je dat jouw werkwijze de beste is? Vind je dat jouw visie de enige juiste is? Denk je alles geleerd te hebben wat er te leren valt in je vakgebied? Think again! Het kan altijd beter. Of gewoon eens anders. Dat is het grote voordeel, het mooie en het uitdagende van – in mijn geval – een creatief beroep: je bent nooit uitgeleerd. Taal verandert, ik verander, de wereld verandert. En ik ga elke dag mee in die reis, die ontdekkingstocht. Sinds anderhalve maand samen met de andere Roestvrij Taal’ers, en alle partijen die met dit mooie bedrijf in zee gaan.

« terug naar het overzicht