|| ||

Blog

Wil jij ook graag automatisch op de hoogte blijven van nuttige teksttips, taalweetjes en Roestvrij Taal? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief DigiTaal!

Employer branding

Roestvrij Taal 11 maart 2020

Willen we een nieuwe klant binnenhalen, dan halen we alles uit de kast om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Hoe anders werkt het als we een nieuwe medewerker willen aantrekken. Dan pakken we een oude vacaturetekst van de plank, kloppen er het stof vanaf en zetten die online. 

Lees verder »

Google for Jobs, be prepared! 10 tips

Roestvrij Taal 12 februari 2020

Yes! Waar we met z’n allen al een tijdje op wachtten, is nu dan echt gebeurd: Google for Jobs is gelanceerd in Nederland. Toeval of niet, drie dagen na de lancering, op maandag 10 februari, gaf Kittie het webinar ‘Google for Jobs, be prepared! 10 tips’ tijdens de WebinarWeek van Werf& en ZIPconomy. Een betere timing had niet gekund.

Lees verder »

Werkgroep diversiteit en inclusie

Roestvrij Taal 29 januari 2020

Kunnen jullie ons helpen bij het schrijven van inclusieve vacatureteksten? Die vraag krijgen wij als tekstbureau steeds vaker. Logisch, een diverser personeelsbestand staat bij veel organisaties hoog op hun wishlist. Niet voor niets riep Werf& ‘diversiteit op alle fronten’ uit tot een van de recruitmenttrends van 2020. En om bovenstaande vraag dan ook meteen te beantwoorden: ja, voor inclusieve vacatureteksten ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben er zelfs een gespecialiseerde werkgroep voor.

Lees verder »

Alles wat je moet weten over de whitepaper

Roestvrij Taal 21 januari 2020

Een grote aankoop doe je niet zomaar. Je wilt je graag laten informeren door iemand met verstand van zaken. Wat je doet? Je gaat googelen. De advertenties sla je over, want: te commercieel. Dan kom je ineens uit bij een uitgebreid pdf-document. Hé, hierin staat precies beschreven wat jij wilt weten! Op basis van de informatie kun jij de juiste keus maken. En de afzender van het document? Die krijgt in jouw hoofd een duimpje. Jij weet voortaan bij wie je moet zijn voor deskundig advies over dit onderwerp. 

Lees verder »

Proost op een (h)eerlijke en heldere EVP

Roestvrij Taal 08 januari 2020

Het aantrekken en behouden van medewerkers beheerst menig HR-agenda. Wil je als werkgever succesvol zijn, dan is het sleutelwoord employer branding. Wat heb jij je (toekomstige) medewerkers te bieden?

Lees verder »

Diversiteit en inclusie in vacatureteksten

Roestvrij Taal 27 november 2019

Diversiteit en inclusie. Het is hét thema in overheidsland, en – gelukkig – ook steeds vaker in het bedrijfsleven. Logisch, want het is inmiddels klip-en-klaar: teams met een diverse samenstelling presteren beter. Het is nu dus tijd om écht een verschil te maken. Inclusieve vacatureteksten zijn daarbij van doorslaggevend belang. Maar hoe schrijf je die? Graag deel ik drie tips met je.  

Lees verder »

Klinkerbotsing in een samenstelling

Roestvrij Taal 08 november 2019

Heb jij wel eens een klinkerbotsing meegemaakt? Je houdt er geen whiplash aan over. Geen kneuzingen of schaafwonden zelfs. Je krijgt er hooguit kramp van in je tong. Lees het volgende woord maar eens hardop: niveauijking. Of wat dacht je van deze: tweeeiig. Dit zijn samenstellingen. Door de rits opeenvolgende klinkers zijn de woorden haast onuitspreekbaar. Hoe je dat oplost? Dat lees je verderop in deze blog. We buigen ons eerst over de vraag: wat is een samenstelling?

Lees verder »

Roestvrij Taal Boekenpanel 2019

Roestvrij Taal 25 september 2019

Tradities zijn er om in ere te houden, zo luidt het cliché. Of om in het leven te roepen, natuurlijk. En dat doen we bij deze. Na het grote Roestvrij Taal Boekenpanel van vorig jaar, stomen we nu door met de editie van 2019. Er werd namelijk weer heel wat gelezen afgelopen maanden. Aan de stranden van Terschelling, in de Beierse bergen en zelfs op Cinque Terre verslonden we menige letter. Van welke literaire pareltjes genoten we het meest?

Lees verder »

Vermijd deze vijf woorden in je vacaturetekst

Roestvrij Taal 04 september 2019

Wil je in een schaarse arbeidsmarkt de juiste professionals aantrekken, dan zijn kandidaatgerichte vacatureteksten een must. Maar het schrijven ervan blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig. Als recruiter of werkgever ben je al snel geneigd om erg vanuit je eigen organisatie te denken én te communiceren. Gelukkig kunnen kleine tekstuele aanpassingen al een wereld van verschil maken. Begin bijvoorbeeld met het schrappen van deze vijf woorden uit je vacatureteksten.

Lees verder »

Zo wordt jouw vacaturetekst gevonden!

Roestvrij Taal 09 juli 2019

SEO: Search Engine Optimization. Zoekmachineoptimalisatie. Oftewel, Google, Indeed of welke zoekmachine dan ook snapt precíes wat jij bedoelt en zet de resultaten waarvan hij denkt dat jij ze nodig hebt bovenaan. That’s it. Simpel toch?

Krijg je het nu heet en denk je (schreeuwend): “Simpel?! Wat nou simpel? Een briefje ophangen in de Albert Heijn als ik een nieuwe verkoopmedewerker zoek, da’s pas simpel!” Lees dan vooral even door. We leren jou in negen stappen hoe jij en Google geen Chinees meer tegen elkaar praten. Tenzij dat de bedoeling is natuurlijk. 

Lees verder »

zichtbaar: 1 t/m 10 van de 57