|| ||

Blog

Wil jij ook graag automatisch op de hoogte blijven van nuttige teksttips, taalweetjes en Roestvrij Taal? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief DigiTaal!

Roestvrij Taal Boekenpanel 2019

Roestvrij Taal 25 september 2019

Tradities zijn er om in ere te houden, zo luidt het cliché. Of om in het leven te roepen, natuurlijk. En dat doen we bij deze. Na het grote Roestvrij Taal Boekenpanel van vorig jaar, stomen we nu door met de editie van 2019. Er werd namelijk weer heel wat gelezen afgelopen maanden. Aan de stranden van Terschelling, in de Beierse bergen en zelfs op Cinque Terre verslonden we menige letter. Van welke literaire pareltjes genoten we het meest?

Lees verder »

Vermijd deze vijf woorden in je vacaturetekst

Roestvrij Taal 04 september 2019

Wil je in een schaarse arbeidsmarkt de juiste professionals aantrekken, dan zijn kandidaatgerichte vacatureteksten een must. Maar het schrijven ervan blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig. Als recruiter of werkgever ben je al snel geneigd om erg vanuit je eigen organisatie te denken én te communiceren. Gelukkig kunnen kleine tekstuele aanpassingen al een wereld van verschil maken. Begin bijvoorbeeld met het schrappen van deze vijf woorden uit je vacatureteksten.

Lees verder »

Zo wordt jouw vacaturetekst gevonden!

Roestvrij Taal 09 juli 2019

SEO: Search Engine Optimization. Zoekmachineoptimalisatie. Oftewel, Google, Indeed of welke zoekmachine dan ook snapt precíes wat jij bedoelt en zet de resultaten waarvan hij denkt dat jij ze nodig hebt bovenaan. That’s it. Simpel toch?

Krijg je het nu heet en denk je (schreeuwend): “Simpel?! Wat nou simpel? Een briefje ophangen in de Albert Heijn als ik een nieuwe verkoopmedewerker zoek, da’s pas simpel!” Lees dan vooral even door. We leren jou in negen stappen hoe jij en Google geen Chinees meer tegen elkaar praten. Tenzij dat de bedoeling is natuurlijk. 

Lees verder »

Notuleren kun je leren

Roestvrij Taal 15 mei 2019

Help! Je gaat voor de eerste keer de notulen maken bij een werkoverleg, bent aangewezen als secretaris van de tennisclub of misschien noteer je wel alle goede ideeën die tijdens een vergadering voor jullie vriendenweekend voorbijkomen. Wat is nu echt belangrijk om op te schrijven? En hoe krijg je dit overzichtelijk op papier? Relax, een goede voorbereiding is het halve werk. Tip één: neem even rustig deze tekst door. 

Lees verder »

Is jouw vacature klaar voor Google for Jobs?

Roestvrij Taal 17 april 2019

Google for Jobs is sneller in Nederland dan je misschien denkt! Het zit er dik in dat deze nieuwe banenzoekmachine al voor de zomer up and running is in ons landje. Pak daarom onze checklist erbij om te kijken of jouw vacature voldoet aan de eisen van Google. O, en we leggen ook uit hoe je jouw vacature vast ‘undercover’ kunt vinden in deze zoekmachine. 

Lees verder »

10 tips voor vacatureteksten schrijven

Roestvrij Taal 12 maart 2019

De economie draait als een tierelier. Werk is er genoeg; alleen schort het bij veel organisaties aan voldoende mensen om het ook daadwerkelijk gedaan te krijgen. En dus vliegen de vacatures je om de oren. Hoe val je op tussen al dat vacaturegeweld? Hoe kom je bij de juiste kandidaten in het vizier? Juist, met een sterke vacaturetekst. En het goede nieuws is: die kun je best zelf schrijven. Zeker met onze tips!

Lees verder »

Artikel of blog afronden? Zo doe je dat

Roestvrij Taal 05 februari 2019

‘Dit was mijn spreekbeurt.’ Eindigde jij op de basisschool ook zo je voordracht over ridders, konijnen of badminton? Waarschijnlijk wel. Voor je klasgenoten en leerkracht was direct duidelijk dat je klaar was met spreken. Bij teksten kun je het ook zo doen. ‘Dit was mijn blog’. Of ‘Einde verhaal’. Maar is het nodig? En is het mooi? Nee.

Lees verder »

Hoe begin je een vacaturetekst?

Roestvrij Taal 15 januari 2019

Ben jij een enthousiaste, doorgewinterde, energieke, gedreven, gemotiveerde X? Gaat jouw hart sneller kloppen van X? En heb je ervaring met X? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Lees verder »

Efficiënt e-mailen bespaart tijd

Roestvrij Taal 02 januari 2019

Heb jij wel eens bijgehouden hoeveel mailtjes je op een dag ontvangt? En hoeveel tijd je kwijt bent aan het beantwoorden ervan? Grote kans dat je schrikt van de uitkomst. Want we mailen met z’n allen heel wat af. Zowel naar klanten als collega’s. Wij geven je daarom een aantal praktische tips om efficiënt te mailen. Zo doe je niet alleen jezelf een plezier, maar ook de ontvanger van jouw mail.

Lees verder »

6 redenen om nieuwsbrieven te versturen

Roestvrij Taal 28 november 2018

Een digitale nieuwsbrief versturen? Maar ik heb een bedrijfswebsite, Twitter, Facebook én LinkedIn. Wat voegt een nieuwsbrief nog toe? En is zo’n ding niet een beetje ouderwets? Dit soort vragen horen wij als tekstbureau vaak. Maar wist je dat juist nieuwsbrieven hét middel zijn om klanten binnen te halen en aan je te binden? We leggen uit waarom.

Lees verder »

zichtbaar: 1 t/m 10 van de 50