Drie vragen aan Lotte, eindredacteur

17 juli 2020 door Marlon Wissing

Roestvrijtaal is een tekstbureau gespecialiseerd in het schrijven van onder meer vacatureteksten en testimonials van medewerkers voor tal van opdrachtgevers. Maar hoe zien onze eigen collega’s hun werk eigenlijk? Wat doen ze en waar krijgen ze energie van? Lees hier het verhaal van eindredacteur en planner Lotte van Reijen.

Hoe ziet jouw werk eruit?

“Ik houd me vooral bezig met het inplannen van afspraken voor collega’s, het registreren van binnenkomende opdrachten en het beantwoorden van telefoontjes van klanten. Ook redigeer ik vacatureteksten en bewaak ik de deadlines. Dat ik continu met taal bezig ben vind ik een van de leukste dingen aan mijn baan. Ik word steeds getriggerd om na te denken, alert te blijven. Niet alleen op spelling en grammatica, maar ook op actief en aantrekkelijk schrijven. Dat werkt ook door in mijn privéleven. Ik let erop dat al mijn mailtjes, Facebook-posts en zelfs appjes actief en foutloos zijn.”

Waar haal je voldoening uit?

“Het blij maken van onze klanten. Dat kan met een steengoede tekst zijn, maar ook met fijn persoonlijk contact aan de telefoon. Als we aan het eind van de dag weer alle deadlines gehaald hebben, geeft dat wel een kick.”

Waarom werk je graag bij Roestvrijtaal?

“Toen ik in 2016 binnenkwam op ons kantoor aan de Velmolenweg in Uden, voelde het direct als een warm bad. Daarvoor zat ik drieënhalf jaar thuis. Maar ik raakte heel snel gewend aan het ritme. Je krijgt een bepaalde mate van vrijheid, maar het werk is – mede door de strakke deadlines – ook heel gestructureerd. Je weet waar je aan toe bent en wat er van je verwacht wordt. Ondertussen heb je ook nog een fantastisch team om je heen. Roestvrijtaal is een van de weinige bureaus die zich specifiek op tekst richten. Passie voor taal bindt ons en maakt dat we allemaal voor hetzelfde doel gaan: een zo goed mogelijk product afleveren.”

Marlon Wissing, tekstschrijver
Over de auteur: Marlon Wissing, tekstschrijver

Deze woordkunstenaar maak je niet gek. Heeft een paspoort vol interessante stempels én een abonnement op de bibliotheek. Inspiratie genoeg dus.