Twentse Kracht

Employer branding voor overheden in Twente

Van openstaande vacatures tot de persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit van medewerkers: op het gebied van HRM spelen bij gemeenten veel dezelfde vraagstukken. Platform Twentse Kracht zorgt dat overheidsorganisaties in Twente het HRM-wiel niet zelf hoeven uit te vinden. Bijvoorbeeld door via de Twentse School opleidingen aan te bieden en via inspirerende sessies diverse thema’s te belichten.

22 organisaties profileren met tekst

Op de website van Twentse Kracht vind je alle vacatures van de 22 aangesloten organisaties. Roestvrijtaal kreeg de opdracht om deze overheidsorganisaties hier te profileren met onderscheidende teksten. En om actief en latent werkzoekenden te overtuigen van de mogelijkheden binnen de vakgebieden waaronder de vacatures vallen, zoals civiele ontwikkeling en zorg en welzijn. We schreven de teksten aan de hand van vragenlijsten en interviews met medewerkers van de diverse organisaties.

“Werkzoekenden weten door de teksten van Roestvrijtaal meteen waarom ze voor een organisatie of vakgebied in de regio Twente moeten kiezen”

Merlijn Molenveld, coördinator Twentse Kracht

Aansprekende teksten

De samenwerking tussen Twentse Kracht en Roestvrijtaal verliep soepel. “Het was een behoorlijke klus. Want hoe vang je 22 organisaties op één website? Het leek ons daarom verstandig om hiervoor een tekstschrijver in te schakelen. We hadden in die tijd veel contact met de mensen van Brockmeyer, die ons hun tekstuele partner Roestvrijtaal aanraadden”, vertelt coördinator Merlijn Molenveld van Twentse Kracht. “Dat was een goede keuze. Roestvrijtaal vertaalde de unieke elementen van iedere organisatie naar aansprekende teksten. Dat geldt ook voor de landingspagina’s over de vakgebieden. Werkzoekenden weten door de teksten meteen waarom ze voor een organisatie of vakgebied in de regio Twente moeten kiezen.”

Benieuwd naar de teksten? Kijk op de website van Twentse Kracht.