Gemeente Enschede: warm welkom voor de werkzoekende

Een levendige stad met ruim 170.000 inwoners: dat is Enschede. Werken bij deze grootste gemeente van de provincie Overijssel betekent dat je binnen veel vakgebieden een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij. Bovendien bruist de stad van de ambities. Maar hoe maak je duidelijk aan de buitenwereld wat Enschede als werkgever te bieden heeft? Met een aansprekende werkenbij-site natuurlijk! En met vacatureteksten die zowel actief als latent werkzoekenden enthousiast maken.

Medewerkers aan het woord

In nauwe samenwerking met het recruitmentteam van de gemeente creëerden we een frisse vacaturetemplate die goede kandidaten verleidt om te solliciteren. Daarnaast schreven we de teksten voor de werkenbij-site, waaronder twaalf landingspagina’s over de vakgebieden waarin je als nieuwe collega aan de slag kunt. Hiervoor spraken we met medewerkers van alle afdelingen binnen de gemeente. Want wie kunnen nu beter vertellen hoe het is om bij Enschede te werken dan de mensen zelf?

“Het is heel inspirerend om te lezen waarom mensen graag werken bij onze gemeente”

Merel Dillerop, corporate recruiter gemeente Enschede

Aansprekende teksten en vacatures

Halverwege november 2022 ging de werkenbij-site officieel live. Tot groot enthousiasme van corporate recruiter Merel Dillerop en projectleider Marijn Dijstelberge van de gemeente Enschede. “Met de website zorgen we voor een warm welkom voor werkzoekenden, zzp’ers, en trainees. Zij weten na enkele muisklikken waarom ze voor Enschede als werkgever moeten kiezen. Dat komt door de aansprekende vacatures en andere teksten. Die maken concreet wat het werken bij onze gemeente zo leuk maakt en welke mooie opties je als kandidaat hebt.”

Fijne samenwerking met korte lijnen

Het duo is blij met de samenwerking met Roestvrijtaal. “We hadden een strakke planning voor de lancering van de website. Roestvrijtaal zorgde voor zeer korte doorlooptijden van gesprek tot tekst. Alle teksten waren ruim voor de livegang van de website klaar. Ook zijn we heel tevreden over de teksten. Het is inspirerend om te lezen waarom mensen graag werken bij onze gemeente. We weten zeker dat de teksten net zo inspirerend werken voor mensen die de organisatie nog niet goed kennen.”

Benieuwd naar het resultaat? Kijk op werkenbijenschede.nl.