Rijksvastgoedbedrijf

Rijksvastgoedbedrijf: vacatureteksten als visitekaartje

Vele honderden vacatureteksten schreven we al voor het Rijksvastgoedbedrijf, waarvan veruit het grootste deel op basis van interviews met teammanagers en inhoudsdeskundigen. Zij vertellen ons allemaal op hun eigen manier hoe bijzonder het is om te werken in en voor paleizen, gevangenissen, rechtbanken, militaire kazernes en vliegbases in heel Nederland. Want dat is toch wel dé usp van het Rijksvastgoedbedrijf als werkgever: je zorgt hier voor de grootste en de meest unieke vastgoedportefeuille van Nederland.

  • vacatureteksten
  • arbeidsmarktcommunicatie
  • employer branding

Benieuwd naar ons werk? Bekijk de vacatures van het Rijksvastgoedbedrijf.

In de kijker spelen

“Het Rijksvastgoedbedrijf was op de arbeidsmarkt lange tijd relatief onbekend”, vertelt Stephan Koster, adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij het Rijksvastgoedbedrijf, misschien iets te bescheiden. “Voordat we de samenwerking met Roestvrijtaal aangingen, schreven de managers vacatureteksten zelf, vaak onbedoeld met een interne bril op. Dat leverde niet altijd de beste resultaten op.” Aan Roestvrijtaal de uitdaging om deze mooie werkgever – waar bijna 3.000 mensen werken – en de vacatures in het oog te laten springen op de arbeidsmarkt. Een opdracht die ons op het lijf is geschreven. Natuurlijk volgen we daarbij de lijn van de employer story.

Werken bij het Rijksvastgoedbedrijf is ontzettend veelzijdig. Illustratief is de pilot gebouwinspecties met drones op het Marineterrein in Den Helder.

“De vacatureteksten trekken de juiste kandidaten aan”

Stephan is blij met de vacatureteksten ‘nieuwe stijl’. “Je krijgt als lezer een goed gevoel bij wie wij zijn, wat wij doen, waar we voor staan en wat we bieden. Hier werken is leuk. Dat stralen de teksten uit. Ze staan als een huis en zijn eenduidiger, menselijker en op de juiste doelgroep gericht. Samen met het werkgeversverhaal en onze content zijn de vacatureteksten ons visitekaartje. Dat uiteindelijk de juiste kandidaat zich meldt, blijft ook nu in de krappe arbeidsmarkt ons streven. Daar moeten we steeds harder voor knokken en de hele kandidaatreis moet kloppen. Een sterke vacaturetekst is hierbij een belangrijk onderdeel.”

“Hier werken is leuk. Dat stralen de vacatureteksten uit. Ze zijn menselijk en gericht op de juiste doelgroep.”

Snel schakelen

Na zoveel vacatureteksten kennen wij het Rijksvastgoedbedrijf bijna net zo goed als de medewerkers zelf. Tijdens een interview kunnen we daardoor snel to-the-point komen en de aandacht vestigen op datgene wat de baan zo interessant maakt. Met alle ervaringen op zak en honderden teksten in het archief kunnen we snel schakelen en efficiënt werken. Stephan: “Een aanvraag wordt direct opgepakt. Meteen staat de afspraak voor een interview. Snel daarna ontvangen we een wervende tekst, ook bij spoed of in piekperiodes.”

Benieuwd naar ons werk? Bekijk de vacatures van het Rijksvastgoedbedrijf.