|| ||

Privacystatement

Samenwerken gaat over mensen. Bij Roestvrij Taal beschikken we dan ook over persoonsgegevens van de mensen met wie we contact hebben en samenwerken. Deze verwerken en beveiligen we volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hieronder lees je hoe we dat precies doen. 

Wat betekent het ‘verwerken’ van persoonsgegevens?

‘Verwerken’ omvat alles wat je met persoonsgegevens kunt doen. Zoals het verzamelen, opslaan, gebruiken en weer verwijderen van gegevens. 

Welke persoonsgegevens verwerken wij? 

Wij verwerken alleen persoonsgegevens als we daar een goede reden voor hebben. Met andere woorden: een wettelijke grondslag in de zin van de AVG. Die reden is vaak een opdracht of een structurele samenwerking. Vul je ons contactformulier in of neem je op een andere manier contact met ons op? Dan gebruiken we je gegevens om jou te benaderen, een voorstel te doen of je vraag te beantwoorden. We verwerken niet meer persoonsgegevens dan nodig. Afhankelijk van de situatie kan het gaan om: naam, geslacht, functie, telefoonnummer en e-mailadres. Solliciteer je bij ons? Dan verwerken we ook je geboortedatum, adresgegevens en andere informatie uit je cv en motivatiebrief. 

Wat doen wij met jouw persoonsgegevens?

Wij gebruiken en bewaren jouw gegevens voor onze eigen bedrijfsvoering en administratie. Zodat we je snel en makkelijk kunnen bereiken als dat nodig is. Daarnaast gebruiken we persoonsgegevens voor het versturen van nieuwsbrieven (waarvoor je je natuurlijk altijd kunt afmelden), inzicht in statistieken en het verbeteren van het gebruik van de website (meer informatie hierover vind je in ons cookiebeleid). Wij delen jouw persoonsgegevens niet met andere partijen, tenzij we daarvoor jouw toestemming hebben. 

Kun je jouw gegevens laten verwijderen?

Dat kan zeker. Want vooropgesteld: jouw persoonsgegevens zijn van jou. Je kunt ons dan ook op elk moment vragen om je gegevens te wissen, corrigeren of over te dragen. Je gegevens inzien? Ook dat is mogelijk. Wat je vraag of verzoek ook is: stuur een e-mail naar info@roestvrijtaal.nl en wij reageren zo snel mogelijk. Je bent nooit verplicht om persoonsgegevens met ons te delen en kunt je toestemming voor de verwerking ervan op elk moment intrekken. Tot slot heb je altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

In elk geval zolang wij samenwerken. Wanneer er vijf jaar lang geen actieve samenwerking is geweest, verwijderen we jouw gegevens uit ons administratiesysteem. In sommige gevallen kan dit oplopen tot maximaal zeven jaar, maar alleen wanneer wet- en regelgeving ons hiertoe verplicht. Wel kan het zijn dat je nog de nieuwsbrief ontvangt. Hiervoor kun je je op elk moment uitschrijven. 

Dit privacystatement is voor het laatst bijgewerkt op 13 juli 2018. 

Lees ook ons cookiebeleid

Bij het verzamelen van gegevens maken we ook gebruik van cookies. Benieuwd hoe dit werkt? Lees ons cookiebeleid