Contract Rijksoverheid verlengd

27 november 2018 door Kittie Spierings

Roestvrijtaal schrijft ook de komende jaren de vacatureteksten voor de Rijksoverheid. Bij een uitgebreid aanbestedingstraject kwamen wij als winnaar uit de bus. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 november proostten we samen met onze opdrachtgever in Den Haag op de nieuwe overeenkomst. 

Het contract is ingegaan op 1 november en heeft een looptijd van twee jaar, met daarbovenop twee opties voor verlenging met een jaar. Dat betekent dat Roestvrijtaal – bij goed functioneren – tot 1 november 2022 de vacatureteksten schrijft voor de Rijksoverheid. En dat zijn er nogal wat: gemiddeld zo’n zeshonderd per maand. “Een stevige uitdaging”, bekent Kittie Spierings, directeur-eigenaar van Roestvrijtaal. “Maar we kennen het klappen van de zweep: de afgelopen tweeënhalf jaar lag dit contract ook bij ons.” Wel is het nieuwe contract uitgebreider dan het vorige. “Voorheen ging het puur om vacatureteksten, nu gaat het om jobbranding en arbeidsmarktcommunicatie in algemene zin. Dat betekent dat we voortaan bijvoorbeeld ook trainingen verzorgen en teksten schrijven voor folders en websites.”

WerkenvoorNederland.nl

Sinds mei 2016 schreef Roestvrijtaal zo’n 12.500 vacatureteksten voor de Rijksoverheid. Het gaat om de meest uiteenlopende functies bij alle ministeries en uitvoeringsorganisaties. Van het ministerie van Buitenlandse Zaken tot de Algemene Rekenkamer, en van Rijkswaterstaat tot het KNMI. Kittie: “De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en het belang van wervende en kandidaatgerichte vacatureteksten neemt alleen maar toe. Het Rijk zoekt veel personeel en het is mooi om daar een rol in te vervullen. De actualiteit zorgt daarbij voor een extra dimensie. Horen we vandaag op het nieuws dat de Belastingdienst extra inspecteurs zoekt, dan weten wij dat we morgen aan de bak kunnen.” De vacatures worden onder meer gepubliceerd op WerkenvoorNederland.nl, de vacaturesite van de Rijksoverheid.

Intensief aanbestedingstraject

Dat de samenwerking al liep, wil niet zeggen dat het binnenhalen van het nieuwe contract een makkie was. “Het ging om een Europese aanbesteding; een pittig traject met veel proefopdrachten. Bovendien is de concurrentie de laatste jaren toegenomen.” In de beoordeling was kwaliteit doorslaggevend (75%), prijs was ondergeschikt (25%). Kittie is trots op haar team: “We hebben opnieuw bewezen de beste partij te zijn op het gebied van vacatureteksten. Vanwege de wervingskracht van onze teksten, maar ook door de online vindbaarheid en het feit dat onze organisatie helemaal is ingericht op het verwerken van zoveel vacatures per dag. Dat laatste is belangrijk, want de afspraak is dat wij elke vacaturetekst binnen 24 uur na ontvangst van de opdracht aanleveren. Dankzij een sterk team met tien goed op elkaar ingespeelde tekstschrijvers én een betrouwbare flexibele schil lukt het ons elke dag weer om die verwachting waar te maken.” 

Bekijk ook de case: Vacatureteksten voor Nederland.

Tijdens een feestelijke toost in Den Haag proostten vertegenwoordigers van Roestvrij Taal en de Rijksoverheid op de hernieuwde samenwerking.
Marco Brant, manager bij het Expertise Centrum Organisatie&Personeel van het ministerie van BZK, feliciteert Kittie Spierings met de gewonnen aanbesteding.
Over de auteur: Kittie Spierings, directeur-eigenaar

Drijvende kracht achter Roestvrijtaal. Begon in 2004 op een zolderkamer. Haar motto: we doen het goed of we doen het niet.