“Schrijven een individuele sport? Niet bij Roestvrijtaal!”

5 september 2020 door Stefan Hultermans

Als er één collega elke dag lachend op kantoor verschijnt, is het Annelieke wel. Sinds 2018 versterkt ze ons team. Eerst vooral als eindredacteur en nu al een tijd als fulltime tekstschrijver. Hoe bevalt haar deze rol en hoe belangrijk is het team voor een copywriter? Annelieke deelt haar verhaal.

Oog voor ambities

“Hoewel ik veel plezier beleef aan eindredactie, vond ik de creatieve uitdaging echt in het zelf schrijven. Daarom heb ik aangegeven dat ik me daarin verder wilde ontwikkelen. En daar heeft Roestvrijtaal me alle kansen voor gegeven.” Als nieuwe collega krijg je volgens Annelieke de tijd om stap voor stap te groeien in je functie. Onder meer door de gestructureerde begeleiding van collega’s. “Zo krijg je een buddy die je op alle fronten helpt tijdens je inwerkperiode. En je kunt bijvoorbeeld eerst een paar keer meeluisteren met collega’s bij interviews voor vacatureteksten. Want dat genre is een specialisme op zich.”

“Je krijgt een buddy die je helpt tijdens je inwerkperiode”

Alle ruimte voor ontwikkeling

Je zou zeggen dat schrijven een individuele sport is. Als je de informatie hebt, moet je het uiteindelijk toch zelf doen. Annelieke lacht. “Niet bij Roestvrijtaal! Een voorbeeld: voordat je tekst naar de klant gaat, leest altijd een van je collega’s je werk na. Zo leer je van het inzicht van de ander. Je hebt elkaar dus nodig om tot die goede tekst te komen.” Ze voegt eraan toe dat haar collega’s altijd voor elkaar klaarstaan. “Twijfel ik ergens over, of weet ik niet goed hoe ik een opdracht het beste kan aanvliegen? Dan kan ik altijd sparren met iemand uit het team. Iedereen staat daarvoor open. En dat helpt je enorm om te groeien in je vak.” Ze wijst ook op coach Tjerry, die vast onderdeel is van het team. “Met hem kun je gericht werken aan punten waarin je je wilt verbeteren.”

Meteen een flinke klus

“Je krijgt ook al heel snel het vertrouwen en de verantwoordelijkheid voor eigen klanten”, vertelt Annelieke. Zo was een van haar eerste klussen meteen een flinke: de pr voor het lokale winterevenement Uden on ice. Ze schreef de content voor de website en de persberichten. Ook stelde ze de nieuwsbrieven samen, interviewde ze vrijwilligers en maakte ze mailings voor sponsoren. “En ik onderhield het contact met de organisatie. Dat voelde goed, dat ik al snel een grote opdracht kreeg.”

“Al snel kreeg ik de verantwoordelijkheid voor eigen klanten.”

Het geheim van een goede werksfeer

De wandelingen in de pauze, de wekelijkse bootcamp en het jaarlijkse curlingtoernooi. Dit soort momenten dragen volgens Annelieke bij aan de fijne werksfeer bij Roestvrijtaal. “Dan leer je elkaar toch op een andere manier kennen. Hoewel we allemaal taalliefhebbers zijn, vormen we qua leeftijd, achtergronden en hobby’s een heel divers team. Naast het werk samen ontspannen, zorgt ervoor dat iedereen graag een stap extra voor elkaar en het bedrijf wil doen.” Die op het oog kleine dingen heeft ze in de afgelopen maanden wel gemist toen iedereen verplicht moest thuiswerken vanwege corona. “Balen. Maar het is ook mooi om te zien hoe vloeiend we dat met zijn allen hebben opgepakt. En we blijven interesse in elkaar tonen, bijvoorbeeld via Zoom en WhatsApp. Gelukkig werken we nu volgens een rooster weer af en toe op kantoor.”

Word de nieuwe collega van Annelieke

Wil jij ons fijne team ook versterken? Roestvrijtaal is vrijwel altijd op zoek naar getalenteerde tekstschrijvers. Bekijk de vacatures en reageer.

Stefan Hultermans, tekstschrijver
Over de auteur: Stefan Hultermans, tekstschrijver

Heeft al zo lang een PSV-seizoenkaart dat hij legendes als Gullit, Romário en Nilis nog zag spelen. Is zelf legendarisch als SEO-specialist, gangmaker en bootcampinstructeur.