Zo raak je de juiste snaar op je teampagina

14 juni 2019 door Marlon Wissing

Een teampagina is vaak de best bekeken pagina van een website. We zijn allemaal benieuwd naar de gezichten achter een organisatie. Des te belangrijker is het om op deze pagina direct de juiste snaar te raken. Met de juiste beelden, maar vooral ook met treffende persoonlijke tekstjes over alle collega’s. Dat het schrijven daarvan niet eenvoudig is … daar weten wij alles van. In de pen klimmen is namelijk dubbel zo lastig als het over jezelf gaat. Hieronder vind je daarom vier tips die je vooruit helpen.  

1. Bedenk een format

‘Schrijf allemaal een leuk stukje over jezelf voor op de website.’ 
Dat is nogal een vrije opdracht, en je zult zien dat alle collega’s met totaal verschillende teksten aankomen. Terwijl uniformiteit uitstralen juist zo belangrijk is. Bedenk dus een format. Dat kan al heel simpel. Bijvoorbeeld:

‘Schrijf twee alinea’s van elk ongeveer 50 woorden. De eerste gaat over wie jij bent en de tweede over wat je bij onze organisatie doet.’

2. Wees origineel

Kijk verder dan standaardzaken als opleiding, ervaring, taken of een opsomming van hobby’s, want deze zijn inwisselbaar. Wat maakt jou uniek? Ben jij degene die al je collega’s elke vrijdag van de lekkerste tosti’s voorziet? Ben je verslaafd aan je telefoon en daardoor supergoed bereikbaar voor klanten? Hang je na je werk nog steeds de techneut uit, omdat je thuis aan je eigen oldtimer klust? Schrijf het op! Lezers houden van een persoonlijke noot of gek detail.   

3. Gebruik de derde persoon

Hoog van de toren blazen over hoe deskundig je bent, hoe fijn het is om met jou samen te werken of hoe secuur je bent met deadlines; in de ik-vorm blijft dit altijd een beetje ongemakkelijk. Een beetje overdrijving mag best, en dat gaat beter in de derde persoon. Bovendien kun je dan meer variëren in woordgebruik, omdat je niet de hele tijd ‘ik’ hoeft te gebruiken. Vergelijk: 

Ik heb meer dan tien jaar ervaring in HR-management. Verder ben ik goed in het bij elkaar brengen van mensen. 

Met Rob hebben we een zeer ervaren HR-specialist in huis. Iemand die bovendien de kunst verstaat van het bij elkaar brengen van mensen. 

4. Schrijf over iemand anders

Over jezelf schrijven is dus lastig. Ons advies: doe het dan ook niet! Kies ervoor om over elkaar te schrijven, of wijs één persoon aan die alles schrijft. Het voordeel: de schrijver heeft geen last van bescheidenheid en vertelt veel makkelijker waar jij goed in bent. Bovendien ziet een ander vaak beter wat jou echt typeert.

Schakel externe schrijftroepen in

Heb je het te druk om écht werk te maken van een goede teampagina? Of wil je wel, maar krijg je geen letter op papier? Roestvrijtaal helpt je graag bij het schrijven van persoonlijke teksten voor je teampagina. Zodat jouw team ook online een verbluffende eerste indruk achterlaat. Neem gerust contact met ons op.

Marlon Wissing, tekstschrijver
Over de auteur: Marlon Wissing, tekstschrijver

Deze woordkunstenaar maak je niet gek. Heeft een paspoort vol interessante stempels én een abonnement op de bibliotheek. Inspiratie genoeg dus.