|| ||

Als het maar een naam heeft

Roestvrij Taal 09 januari 2014

Als het maar een naam heeft

Dat lijken sommige ouders vorig jaar te hebben gedacht toen ze hun pasgeborene een naam gaven. Natuurlijk, op de lijst van meest gekozen babynamen van 2013 staan de klassiekers gewoon bovenaan. Dan hebben we het over Tess, Sophie, Julia en Emma bij de meisjes, terwijl bij de jongetjes Sem, Levi, Bram en Daan nog steeds goed scoren. Nee, het wordt allemaal opvallender en verrassender wanneer we wat dieper de lijst induiken.

Een voorbeeld? Wat te denken van Jayleaviënna, Ubaidurrehman, Gerdriëngelson, Jeaudellyiana en Khy-tyshaintely. Waarschijnlijk duurt het net even wat langer dan normaal voordat deze nieuwe wereldburgers hun eigen naam foutloos kunnen schrijven. Maar goed, dat valt allemaal nog best te overzien. Net als de wat apartere namen van bekende landgenoten zoals Valerio én Zeno, Waldemar, Ramses en zelfs Maxima. 

Berucht en hilarisch
Maar wat als je kersverse ouders je naar beruchtere figuren uit de geschiedenis lijken te vernoemen, en je vervolgens als Chavez, Khadaffi of Adolf door het leven gaat? In al deze gevallen gebeurde dat afgelopen jaar één keer. Ronduit hilarisch klinkt Hilarius, maar ook Smiley tovert een glimlach om de lippen. Net als Pa, Popke, Praisegod en Princessbunmi.

Naamsbekendheid
En onze eigen naam dan? Roestvrij Taal …soms levert het nog wel eens verwarring op. Als iemand denkt een staalbedrijf aan de lijn te hebben, bijvoorbeeld. Maar verreweg de meeste reacties op onze naam zijn positief. In het magazine van Onze Taal werden we in 2011 zelfs genoemd in een mooi lijstje met originele bedrijfsnamen. Bovendien bestaan we in 2014 precies tien jaar en hebben we flink aan onze naamsbekendheid kunnen werken! U kent ons nog niet? We stellen ons graag aan u voor. Roestvrij Taal … aangenaam! En hoe heet u?

« terug naar het overzicht