|| ||

Check jouw internationale dj-naam

Roestvrij Taal 20 oktober 2015

Check jouw internationale dj-naam

Niet alleen op voetbalgebied zijn de Rode Duivels Oranje voorbijgestreefd. Ook onze top-dj’s kregen bij de verkiezing ‘Beste DJ van de Wereld’ dit jaar klop van twee Belgische broertjes: Dimitri Vegas en Like Mike.

Twee namen die net zo min Nederlands klinken als die van de nummers twee en drie op de lijst: Hardwell en Martin Garrix. Oftewel Robbert van de Corput en Martijn Garritsen. Die laatste legde in het programma ‘Zondag met Lubach’ uit dat hij zijn eigen naam ‘verengelste’ om spraakverwarring in het buitenland te voorkomen. En dan krijg je inderdaad zoiets als ‘Martin Garrix’. Een vette dj-naam die zijn fans over de hele wereld kunnen uitspreken.

De ‘Martin Garrixizer’
Een goed idee, vond ook Arjen Lubach. Daarom introduceerde hij in de uitzending van afgelopen zondag de ‘Martin Garrixizer’. Een handige webtool die jouw eigen naam vertaalt naar een coole internationale dj-naam. Met de onvermijdelijke ‘x’ erin verwerkt, uiteraard. En zo is presentator Arjen Lubach ineens ‘gemartingarrixized’ tot dj Arthur Lubax.

Aan de slag!
Hoe de ‘Martin Garrixizer’ werkt? Heel eenvoudig! Vul gewoon je eigen naam en geslacht in, en druk op ‘Martin Garrixize my name’. 

Zelf je naam ‘Martin Garrixizen’? Dat kan!

O ja, check ook even wat er gebeurt als Martijn Garritsen zijn artiestennaam Martin Garrix door de ‘Martin Garrixizer’ gooit!

« terug naar het overzicht