|| ||

Schrijf mee met Het Groot Dictee

Roestvrij Taal 17 december 2015

Schrijf mee met Het Groot Dictee

Maak je op voor de nodige bêtises, polysyndetons en przewalskipaardenmiddelen. Want zaterdag 19 december is het weer zover: Het Groot Dictee der Nederlandse Taal! De 26e editie van dé nationale spellingstoets is geschreven door De Vlaamse schrijfster Lieve Joris en kent een andere opzet dan voorgaande jaren.

Dit keer is Het Groot Dictee een taalstrijd tussen Nederland en Vlaanderen. Vijftien bekende Nederlanders en vijftien lezers van de Volkskrant nemen het op tegen vijftien prominente Vlamingen en evenzoveel lezers van De Morgen. Na het dictee volgt de finale. De beste speller van de Volkskrant vormt een team met de beste prominente Nederlander. Dat geldt ook voor de beste speller van De Morgen met de beste Vlaamse prominent. In de finale spellen de teamleden tien moeilijke woorden. Het team met de minste fouten is de winnaar van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2015. Wordt het Nederland of Vlaanderen?

Spe(e)l mee!
Natuurlijk kun je zaterdag vanaf 20.20 uur lekker onderuitgezakt kijken naar de taalstrijd op NPO 2. Maar zelf meedoen is zeker zo leuk. Vooral als je goed beslagen ten ijs komt. Test nu je spellingvaardigheden en spe(e)l mee.

Wij wensen je heel veel succes!

« terug naar het overzicht