Politie

Politie en Roestvrijtaal: al vijf jaar een sterke eenheid

Levens redden. Codes ontcijferen. Sporen traceren. Werken bij de politie betekent bijdragen aan een veiliger Nederland. En het mooie is: je kunt er werkelijk alle kanten op. Als een van de grootste werkgevers van Nederland heeft de organisatie heel wat vacatures te vervullen. Duizenden per jaar zelfs. Het grootste deel wordt door de politie zelf geschreven; het andere deel – al sinds 2017 – door Roestvrijtaal. Het gaat om vacatureteksten voor de meest uiteenlopende functies, van data-analist tot forensisch laborant en van opleidingskundige tot woordvoerder.

Ook schrijven we testimonials, waarin politiemedewerkers zoals Lennaert Bosch en Mark van Kesteren vol enthousiasme over hun werk vertellen. En we verzorgen trainingen om politieredacteuren en -recruiters op te leiden in het schrijven van (inclusieve) vacatureteksten. Zodat we samen de beste talenten in de markt aanspreken met onze teksten.

• vacatureteksten
• testimonials
• training

Bekijk de vacatureteksten van de politie op Kombijdepolitie.nl

“De teksten van Roestvrijtaal inspireren ons”

“De specialistische expertise van Roestvrijtaal is heel waardevol”, vertelt Angela Burgers van Team Werving van de politie. “We maken er gebruik van bij moeilijk vervulbare vacatures of als we zelf een gebrek aan capaciteit hebben. De teksten van Roestvrijtaal zijn verfrissend. Ik deel ze dan ook weleens binnen ons team, puur ter inspiratie. Ook vacaturehouders zijn enthousiast over de teksten. En dat terwijl ze zich voor hun allereerste intake weleens afvragen of een extern bureau wel goed genoeg kan verwoorden wat het werk van de politie inhoudt. Maar hebben ze eenmaal samengewerkt, dan zien ze de meerwaarde. Er zijn zelfs collega’s die vragen om een intake door Roestvrijtaal. Dat zegt genoeg.”

Ook de training heeft Angela en haar collega’s veel gebracht. “Door de training denk ik veel beter na over alles wat ik opschrijf in een vacaturetekst. Dat zie ik ook terug in teksten van collega’s. We maken veel bewustere keuzes, met betere teksten als resultaat. De training heeft de kwaliteit van onze teksten echt op een hoger plan gebracht.”

“De teksten van Roestvrijtaal zijn verfrissend. Ik deel ze dan ook weleens binnen ons team, puur ter inspiratie.”