Vacaturetemplate

Aantrekkelijke vacatureteksten schrijven wordt een stuk eenvoudiger met een sterk en uniek format. Wij noemen dit een vacaturetemplate. Hierin zijn de opbouw, tussenkoppen en standaardteksten van vacatures in jouw organisatie vastgelegd. Groot voordeel: de hele organisatie communiceert op dezelfde manier met de arbeidsmarkt. Een ideale basis dus om je employer brand te verankeren en te versterken.


De voordelen van een doordachte vacaturetemplate

Onderscheidend vermogen voor jouw werkgeversmerk.

Houvast én tijdwinst bij het schrijven van vacatureteksten.

 

Eenheid en herkenbaarheid van je vacatureteksten.

Ontwikkeld door specialisten

Overtuigd van de meerwaarde van een goede template? Mooi! Ons advies: als je het doet, doe het dan meteen goed. En vertrouw op de expertise van een toonaangevend tekstbureau dat in de afgelopen jaren heel wat organisaties met succes van nieuwe vacatureformats voorzag. We garanderen je een unieke template die efficiency en tijdsbesparing oplevert.

Neem contact op

Deze route volgen we

Samen met jou en je collega’s ontwikkelen we een vacaturetemplate die goed aansluit bij de merkwaarden van je organisatie én bij de workdrivers van je doelgroepen op de arbeidsmarkt. Onze ervaring leert dat we via de volgende zeven stappen tot het beste resultaat komen.

1. Kick-off

Onze tekstschrijver komt (nader) kennismaken met jouw organisatie. Hij of zij spreekt met jou het proces en de planning door.

2. Analyse bestaande vacatureteksten

Wij nemen je huidige vacatureteksten kritisch onder de loep. Inclusief eventueel ander materiaal, zoals persona’s, medewerkersonderzoeken, schrijfwijzers en je employer value proposition.

3. Template-workshop

Wat is je unieke werkgeversbelofte? Waar moet de nieuwe template aan voldoen? In een inspirerende sessie van 2,5 uur dagen we jou en je collega’s uit om ons van input te voorzien. Dat doen we met prikkelende vragen en oefeningen. De sessie wordt geleid door een ervaren trainer.

4. Ontwikkelen, schrijven en finetunen

Op basis van jullie informatie ontwikkelen we een nieuwe template. Helemaal op maat voor jouw organisatie en optimaal passend bij het employer brand. Deze template brengen we direct tot leven door een concrete actuele vacaturetekst te schrijven, volgens pakket Optimaal.

5. Presentatie nieuwe template

Wij presenteren de nieuwe template aan jullie, plus de eerste vacaturetekst. De tekstschrijver geeft een heldere onderbouwing bij de gemaakte keuzes. Natuurlijk is er ruimte voor overleg en feedback.

6. Levering totaalpakket

Na het verwerken van eventuele feedback sturen we je een totaalpakket waarmee jij en je collega’s meteen uit de voeten kunnen. Dit bestaat uit een template met standaardteksten, invulinstructies en de voorbeeldvacature die we geschreven hebben. Je ontvangt dit pakket per mail.

7. Training

Tijdens een training leren wij jou en je collega’s om wervende vacatureteksten te schrijven in het nieuwe format. Dat kan online of op locatie, en in één of meerdere dagdelen. Graag stemmen we de aanpak af op je wensen en de ervaring van de deelnemers.

praktijkcase

TU Delft: handleiding vacatureteksten

Bekijk case

Meer weten of een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op. Een vacaturetemplate-traject maken we altijd op maat voor jouw organisatie. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de kosten.