|| ||

Babynamenetymologie

Roestvrij Taal 21 januari 2015

Babynamenetymologie

Volgens de Sociale Verzekeringsbank waren dé namen in 2014 – tromgeroffel - Daan en Sophie! Niet echt spannend. Maar ook de meest bizarre babynamen van het afgelopen jaar zijn bekend. En die lijst is hilarisch. Een remedie voor een slechte bui én stof tot nadenken …

Want wat maakt een naam mooi of lelijk? Is het klank, betekenis, associatie? Natuurlijk, smaken verschillen. Net als culturen en talen. Maar sommige namen waren niet alleen goed voor een lach op ons gezicht. Ze vormden ook een vraagteken boven ons hoofd. Wij waagden ons aan wat verklaringen. Hieronder ónze (pennen)vrucht hierover, we noemen haar: ‘babynamenetymologie'.

Na jaren volhouden dat dit stel geen kinderen wilde, gingen zij eenmalig overstag voor hun baby boy Xseption. Jonkvrouws ouders gunnen haar later een kasteel van een huis en een man van aanzien. Sommige stellen dwepen met beroemdheden. De ouders van Tarantino, Berlusconi en Cassius-Clay bijvoorbeeld. Anderen rekenen voorgoed af met Kerstmis, zoals de pa en ma van Ebenezer. En de ouwelui van Zorro? Die houden van gerechtigheid, snorren en zwarte kleding. En dan bespeurden wij nog de categorie ouders die de namenzoektocht écht even niet meer zagen zitten. Gaat het weer een beetje, ouders van: Lord-Seven-Angel, Divinefavour, Godswil, Wesridjaysley, Rayviëngelique en Phyo-Eraycya?

Misschien wat gerechtigheid voor deze koters: er komt een moment dat je ouders je kwijt zijn in de Ikea of ze je moeten roepen voor het eten.

 
« terug naar het overzicht