|| ||

De Week van het Nederlands

Roestvrij Taal 13 oktober 2015

De Week van het Nederlands

Van de lancering van het nieuwe Groene Boekje, lezingen en workshops tot poëzielessen voor basisschoolkinderen: de allereerste editie van de Week van het Nederlands zet onze taal in het zonnetje.

De Week van het Nederlands is een nieuw initiatief van de Taalunie om aandacht te vragen voor de meerwaarde van het Nederlands. Want als je er goed mee omgaat, biedt taal kansen op sociaal, cultureel én economisch vlak. Beheers je de taal? En ga je daar op een creatieve manier mee om? Dan gaan er deuren voor je open die anders gesloten blijven.

Motto
Elke ‘Week van …’ kan natuurlijk niet zonder een motto. De motto van de Week van het Nederlands is ‘Iedereen aan het woord’. Een goed thema, want ook bij Roestvrij Taal laten we graag iedereen aan het woord. Om die woorden vervolgens weer te delen met je doelgroep.

De moeite waard
Een goede taalbeheersing is onmisbaar in je dagelijks leven, je werkomgeving of als inspiratiebron voor creatieve taalhoogstandjes. Om juist die taalbeheersing te vergroten, worden er deze week verschillende activiteiten georganiseerd door talloze organisaties. Zij leveren, elk vanuit hun eigen doelstelling, een bijdrage aan het stimuleren van het Nederlands. En dat vinden wij dan weer de moeite waard om te stimuleren via ons wetenswoordigheidje!

Wil je weten wat er deze week te doen is op taalgebied? Kijk dan hier voor het complete programma. 

« terug naar het overzicht