|| ||

Het ‘Groene Boekje’ in het nieuw

Roestvrij Taal 09 september 2015

Het ‘Groene Boekje’ in het nieuw

Het nieuwe Groene Boekje ligt vanaf 13 oktober in de winkels en bevat vooral de twijfelwoorden die vaak worden opgezocht, spellingregels en de 5000 meest gebruikte woorden.

Natuurlijk krijgen woorden die sinds de vorige uitgave van 2005 in de mode zijn geraakt ook een plekje in het boekwerk, zoals ‘appen’ en ‘selfie’. Inclusief verkleinwoorden, meervoudsvormen en voltooid deelwoorden dit keer. En in tegenstelling tot de vorige editie (de introductie van de tussen-n) bevat het Groene Boekje nu géén nieuwe spellingsregels.

Heb je nog ruimte over op je boekenplank? Mooi! Want nog voor de presentatie van het Groene Boekje verschijnt de nieuwe Spellingwijzer Onze Taal. Dit is de opvolger van het Witte Boekje uit 2006 met een lijst van 70.000 lastige woorden. En op 6 oktober komt de Dikke van Dale met de vijftiende editie van de bekende drie dikke boeken.

O ja, kun je het woord dat je zoekt dan nog niet vinden? Kijk dan eens tussen de 180.000 woorden in de online woordenlijst op woordenlijst.org.

« terug naar het overzicht