|| ||

Hoe u geld verdient met taal

Roestvrij Taal 12 december 2013

Hoe u geld verdient met taal

Een d/t-foutje, misplaatste spatie of verkeerde spelling: hoe funest is dat nou? Een foutje moet kunnen, toch? En ach, het valt toch ook niet op? Nou en of! Voor meer dan 55 procent van de organisaties – dus grote kans ook voor uw klanten – zijn taalfouten van doorslaggevende invloed bij de afwijzing van offertes. Ook in de e-commerce zijn de gevolgen groot: door slecht taalgebruik halveren de online verkopen. Kortom: taalfouten kunnen u duur betaald komen te staan!

Bedrijven lopen veel inkomsten mis doordat hun offertes, nieuwsbrieven, mails en andere correspondentie taalfouten en kromme zinnen bevatten. Onderzoek toont aan dat taalfouten een sterk negatief effect hebben op de geloofwaardigheid van de tekst én de afzender. 70 procent van alle organisaties heeft hierdoor ooit een offerte naast zich neergelegd. Opdrachtgevers met een heldere en foutloze aanbieding hebben een veel hogere kans op gunning: ruim één op de drie opdrachtgevers kiest hier meteen voor. Volgens inkopers is een goed geschreven voorstel namelijk een indicatie van kwaliteit. 

Verdubbeling van de omzet
Ook voor bedrijven die zich toeleggen op e-commerce zijn taalfouten regelrechte omzetverkwisting. Slecht taalgebruik kan leiden tot een halvering van uw verkopen. Een experiment wees uit dat webwinkels met fouten in spelling en grammatica slechts de helft van de omzet behalen in vergelijking met identieke webwinkels met correct taalgebruik. De reden hiervoor is helder: incorrect taalgebruik komt onprofessioneel en allesbehalve overtuigend over. Dit zorgt voor wantrouwen bij de consument. 

Leren is investeren!
Voor veel bedrijven is er dus nog een hoop te winnen én te verdienen. Wie wil er nou niet bekwaam, betrouwbaar en overtuigend voor de dag komen? Roestvrij Taal helpt u daar graag bij! Na onze opfristraining Nederlands hebt u de taalregels weer paraat en komt u professioneel voor de dag. De eerstvolgende is donderdag 29 augustus. Een investering die zich uitbetaalt! Meld u aan.  

« terug naar het overzicht