Nieuw: werkgroep diversiteit en inclusie

29 januari 2020 door Marlon Wissing

Kunnen jullie ons helpen bij het schrijven van inclusieve vacatureteksten? Die vraag krijgen wij als tekstbureau steeds vaker. Logisch, een diverser personeelsbestand staat bij veel organisaties hoog op hun wishlist. Niet voor niets riep Werf& ‘diversiteit op alle fronten’ uit tot een van de recruitmenttrends van 2020. En om bovenstaande vraag dan ook meteen te beantwoorden: ja, voor inclusieve vacatureteksten ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben er zelfs een gespecialiseerde werkgroep voor.

De werkgroep bestaat uit vier ervaren vacaturetekstschrijvers. Jeannine van Tienen, Rachelle Suppers, Annelieke van der Linden en Marlon Wissing hebben de afgelopen jaren veel organisaties geadviseerd over diversiteitsvraagstukken. En om je direct uit de droom te helpen: een pasklaar antwoord op deze vraagstukken is er meestal niet. Een bouwbedrijf dat zich in de kijker wil spelen bij een vrouwelijke doelgroep vraagt nu eenmaal om een andere aanpak dan een overheidsinstantie die kansen wil creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. En dat geldt ook voor een organisatie die bewust zoekt naar biculturele talenten om beter in te spelen op de wensen van de internationale markt.

Inclusieve vacatureteksten op maat

Het schrijven van inclusieve vacatureteksten is dus maatwerk. Onze werkgroep helpt je om op een goede manier invulling te geven aan diversiteit en inclusie in jouw vacatureteksten. Bij een opdracht waarin dit thema een rol speelt, wordt dan ook altijd minimaal een van de werkgroepleden betrokken: als schrijver, als reviewer of als adviseur.

Advies over inclusieve vacatureteksten

Wie werken er nu bij je organisatie? Welke doelgroep zou je meer wíllen aanspreken en waarom? Wat heb je deze kandidaten te bieden? Waarop zouden ze kunnen afknappen? Zijn de eisen die je stelt wel realistisch? Tijdens een vacature-intake of adviesgesprek vinden we met jou de antwoorden op deze en andere relevante vragen. Op basis daarvan schrijven we een tekst die jouw gewenste doelgroep in het bijzonder aanspreekt, maar tegelijkertijd overige geschikte kandidaten niet uitsluit.

Wat kun je nog meer van de nieuwe werkgroep verwachten?

  • Regelmatig publiceren we een blog met tips voor het schrijven van inclusieve vacatures voor verschillende doelgroepen.
  • We volgen nieuwe ontwikkelingen op het thema diversiteit en inclusie en organiseren interne kennissessies.
  • Samen met de Rijksoverheid voeren we momenteel een rijksbrede pilot uit. Het doel? Ervaringen uitwisselen over het zo inclusief mogelijk schrijven van vacatureteksten om de diversiteit van medewerkers bij het Rijk te vergroten.

Ook inclusiever werven?

Schakel Roestvrijtaal in voor het schrijven van inclusieve vacatureteksten of leer – met onze hulp – zelf de fijne kneepjes van het vak. Wij verzorgen trainingen in het schrijven van (inclusieve) vacatureteksten en stemmen de inhoud graag af op de doelstellingen van jouw organisatie.

Lees meer over diversiteit en inclusie in vacatureteksten

Kittie Spierings trapte onze blogserie over diversiteit en inclusie af met drie tips om met je vacaturetekst een breder publiek aan te spreken. Benieuwd naar meer tips en tricks? Houd onze socials in de gaten!

Marlon Wissing, tekstschrijver
Over de auteur: Marlon Wissing, tekstschrijver

Deze woordkunstenaar maak je niet gek. Heeft een paspoort vol interessante stempels én een abonnement op de bibliotheek. Inspiratie genoeg dus.