Candidate journey

De reis van een kandidaat begint bij een goede vacaturetekst, misschien wel op een overzichtelijke werkenbij-site. Onderweg komt de kandidaat van alles tegen. Van een ontvangstbevestiging na de sollicitatie tot een uitnodiging voor een eerste gesprek. En helaas: soms ook een afwijzingsmail. De manier waarop al deze teksten geschreven zijn, bepaalt welk gevoel je oproept bij je kandidaat. En dus wat zijn of haar vervolgstappen zijn.

Zet je werkgeversmerk kracht bij

Elke bevestiging, uitnodiging of afwijzing kan je werkgeversmerk kracht bijzetten. Of er afbreuk aan doen. Daarom is het goed om deze teksten eens onder de loep te nemen. Ademen ze het juiste gevoel? En zijn de teksten allemaal in dezelfde tone of voice geschreven? Past die afwijzingsmail bijvoorbeeld wel bij je vacaturetekst? Uiteindelijk wil je dat de kandidaat een goed gevoel overhoudt aan de sollicitatie. Ongeacht de uitkomst. Want een prettige candidate journey doet je employer brand goed.

+

Ook voor afwijzingen en arbeidsovereenkomsten

Ons team van copywriters is gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor een positieve candidate experience. Van een wervende vacaturetekst tot een prettige afwijzing. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kunnen we je ook helpen bij het herschrijven van de eindbestemming: de arbeidsovereenkomst.

&
praktijkcase

Prettige candidate journey bij Heijmans

Bekijk case

Interesse?

De candidate journey een impuls geven? Het kan vaak al met enkele kleine ingrepen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en onze aanpak.