Inclusieve teksten

Een diverser personeelsbestand staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Teksten, zoals een inclusieve vacaturetekst of een diversiteitsstatement, kunnen helpen om dit doel te bereiken. Het schrijven van deze teksten is ons specialisme.

Een inclusieve vacaturetekst

  • discrimineert niet
  • laat zien dat de werkgever verschillen respecteert en waardeert
  • stelt niet te veel functie-eisen
  • is aantrekkelijk en concreet verwoord
  • sluit aan bij de belevingswereld van een diverse groep kandidaten

Werkgroep diversiteit en inclusie

Wist je dat we bij Roestvrijtaal een eigen werkgroep diversiteit en inclusie hebben? Deze bestaat uit vier ervaren tekstschrijvers die de ontwikkelingen, inzichten en keuzes op dit gebied op de voet volgen. De afgelopen jaren adviseerden zij al tal van opdrachtgevers over communicatie rond diversiteitsvraagstukken. Wat overigens niet betekent dat er op ieder vraagstuk een pasklaar antwoord is: iedere inclusieve tekst is maatwerk.

&

Diversiteitsstatement

Steeds vaker kiezen organisaties ervoor om een diversiteitsstatement op te nemen op hun website, werkenbij-site of in een vacaturetekst. Met zo’n tekst laat je als werkgever zien dat je verschillen respecteert en waardeert en dat er binnen jouw organisatie niet gediscrimineerd wordt. Een statement waarmee je mensen die nieuwe perspectieven kunnen bieden, uitnodigt om voor jouw organisatie te komen werken. En waarmee je ze over de streep helpt om op vacatures te reageren.

+

Het begint met inclusief denken

Een vacaturetekst of diversiteitsstatement is natuurlijk slechts één onderdeel van de candidate journey. Hoe inclusief jouw teksten ook zijn; als medewerkers dat ‘inclusieve gevoel’ op de werkvloer niet ervaren, loop je het risico dat ze zo weer vertrokken zijn. Lees ook ons blog: Inclusieve vacaturetekst maakt nog geen inclusieve organisatie.

!

Ook advies en trainingen

Interesse in inclusieve teksten of advies daarover? Neem contact met ons op. Wil je het liever zelf leren? Meld je dan aan voor een van onze trainingen in het schrijven van (inclusieve) vacatureteksten.

}

Inclusieve vacatureteksten voor de Volksbank

Vacatureteksten die het juiste verhaal vertellen, passend bij de cultuur van een organisatie. Het is van enorme meerwaarde, zo weet ook Eva de Rooij, recruitmentmarketeer bij de Volksbank. “Mede dankzij Roestvrijtaal zijn onze vacatureteksten net zo inclusief als wijzelf.” Benieuwd wat Eva nog meer te vertellen heeft over de samenwerking met ons?

Bekijk de case

Ervaar het zelf

Inclusieve teksten maken verschil. Wij laten je graag zien hoe.